Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα απο την Κρήτη

Ηράκλειο 6-12-10 : Μεγάλη συμμετοχή στην πρωινή πορεία στο Ηράκλειο. Πολύς κόσμος, κυρίως μαθητές και φοιτητές και μια μικρή ομάδα καθηγητών επίσης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και μετά τις 11.30 κατέβηκαν στο δρόμο.
Η διαδρομή ήταν η κλασική, Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού-Αγ. Μηνά-πλατεία Ελευθερίας και μετά από μια μικρή στάση εκεί μεγάλο κομμάτι των διαδηλωτών δεν διαλύθηκε αλλά κατευθύνθηκε προς το Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε κατάληψη του κτιρίου και συνέλευση του συντονιστικού μαθητών-φοιτητών.
Στο αναρχικό μπλοκ συμμετείχε αρκετός κόσμος, όπως και σε όλα τα μπλοκ. Ο κόσμος που συμμετείχε είχε πολύ παλμό και φωνάζονταν αντιμπατσικά συνθήματα, ενάντια στο ΔΝΤ, ενάντια στο ξεπούλημα της παιδείας και άλλα. Στη διαδρομή της πορείας, έγιναν επιθέσεις σε αρκετές τράπεζες, όπου σπάστηκαν τα ATM, τζαμαρίες και κάμερες. Για άλλη μια φορά σπάστηκε η πόρτα των γραφείων του ΛΑΟΣ και ο κόσμος πέταξε αυγά και μπουκάλια νερού στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Οι μπάτσοι μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ήδη πάρα πολλοί αλλά δεν έκαναν την εμφάνισή τους πουθενά στη διαδρομή της πορείας. Κινούνταν παράλληλα στα γύρω στενά και κρυμμένοι μέσα σε στοές. Όταν ο κόσμος πορεύονταν προς το Εργατικό Κέντρο, εμφανίστηκαν στο πίσω μέρος 3 με 4 διμοιρίες ακολουθώντας την πορεία. Μια διμοιρία απ΄ αυτούς πέρασε μέσα από το πάρκο Γεωργιάδη, και εκεί ο κόσμος άρχισε να τους κράζει.Στο Εργατικό Κέντρο τώρα, μόλις έφτασαν φοιτητές και μαθητές μπήκαν μέσα για να ξεκινήσει το συντονιστικό αλλά στην αρχή οι υπάλληλοι του κέντρου κατέβασαν τα ρολά. Έγινε μια μανούρα μέσα, και στο τέλος τα άνοιξαν μαζί και τον χώρο των συγκεντρώσεων και άρχισαν να μαζεύονται εκεί για να ξεκινήσει το συντονιστικό. Κάποια στιγμή, και μετά από διάφορα πεσίματα σε ασφαλίτες που ήταν στα γύρω στενά οι διμοιρίες έκαναν μια επίθεση, απώθησαν τον κόσμο μέσα στο κτίριο και για λίγη ώρα έμειναν μέσα αποκλεισμένοι, ενώ παράλληλα οι μπάτσοι έκαναν κυκλωτικές κινήσεις.Τελικά λίγο πριν τις 4.00 οι αποκλεισμένοι του ΕΚΗ κατευθύνονται με πορεία προς τα Λιοντάρια, ασφυκτικά κυκλωμένοι από τους μπάτσους.(Δείτε φωτογραφίες της πορείας πατώντας εδώ : φωτο 1 και εδω : φωτο 2 )
Χανιά 6-12-10 : ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ, ΕΝΩ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΣΦ-ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΑΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΠΕΤΡΕΣ, ΑΥΓΑ, ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΥΛΟΥΝ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,ΑΣΦ-ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΟΣΜΟ..ΑΡΚΕΤΟΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ3 (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ,ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ,ΕΝΩ ΑΣΦ-ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ.ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΟΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ρέθυμνο 6-12-10 : Αποχή μαθητών σε όλα σχεδόν τα σχολεία του Ρεθύμνου και πορεία στην πόλη, μάλλον προς την αστυνομία. Το απόγευμα στις 18:00 συγκέντωση έξω από το Δημαρχείο και πορεία.
πηγή : https://athens.indymedia.org

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου