Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«When You'Re Strange»Το πρώτο ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τους The Doors με τον τίτλο When You're Strange.

 

  Ντοκιμαντέρ-χρυσωρυχείο αρχειακού υλικού που μέχρι σήμερα δεν είχε ξαναδεί ανθρώπινο μάτι, το «When You'Re Strange» αποτελείται από αυθεντικά αποσπάσματα συναυλιών, προβών και ηχογραφήσεων των Doors, του ροκ κουαρτέτου που μετέτρεψε τον ηλεκτρισμό σε διονυσιακή ελεγεία.

 Ο σπουδαίος Ντι Τσίλο αποφεύγει την παγίδα δημιουργίας ενός συμβατικού ντοκιμαντέρ και δεν χρησιμοποιεί αναιμικές συνεντεύξεις. Αντίθετα αφήνει τους Μόρισον, Μανζάρεκ, Κρίγκερ και Ντένσμορ πρωταγωνιστές σε μια ιστορία που μοιάζει να εκτυλίσσεται στο ζωντανό παρόν. 
Επικεντρώνεται στο πρόσωπο του εκκεντρικού σαμάνου Τζιμ Μόρισον ενορχηστρώνοντας με μαεστρία ένα σύνολο εικόνων ζωής. 
Από την γνωριμία του με τον Ρέι Μανζάρεκ στο UCLA, όπου σπούδαζαν και οι δύο σινεμά, μέχρι και τον θάνατό του το 1971, στο διαμέρισμα όπου έμενε με την Πάμελα στο Παρίσι, στο «When You'Re Strange» μαθαίνουμε ακόμα και την τελευταία λέξη του Μόρισον πριν πεθάνει. 

Οι σκηνοθετικές αλχημείες είναι ανεξάντλητες και ο Ντι Τσίλο ευφυώς ενσωματώνει στο δημιούργημά του και την ταινία «HWY: An American Pastoral». 

Ενα πειραματικό φιλμ, που γύρισε ο Μόρισον το 1969 με τον Πολ Φεράρα στην έρημο Μοτζάβε του Λος Αντζελες. Σε αυτό, ο μουσικός υποδύεται έναν άντρα που κάνει οτοστόπ και διασχίζει με ένα σπορ αυτοκίνητο Shelby GT500 την έρημο. 

Η φωνή του εμβληματικού Τζόνι Ντεπ στην αφήγηση ολοκληρώνει ένα ντοκιμαντέρ που δεν περιχαρακώνεται σε κατηγορίες και συνιστά ωδή στην ύψιστη τέχνη. 
 Σκηνοθεσία / Director:Tom DiCillo 
Σενάριο / Screenwriter:Tom DiCillo 
Φωτογραφία / DoP: Paul Ferrara 
Μοντάζ / Editors:Micky Blythe, Kevin Krasny 
Εμφανίζονται / Featuring:John Densmore, Robby Krieger , Ray Manzarek, Jim Morrison

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου