Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Η Τ ΡΑΤΑ ΣΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ» του ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΗ

Θέατρο Πρόβα, Αχαρνών και Ηπείρου 39 , 
Αθήνα (πλησίον μετρό Ομόνοιας ή σταθμού Πλ. Βικτωρίας)



«ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Η Τ ΡΑΤΑ ΣΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ»
του ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΗ

Με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Πως το φεγγάρι έχει τράτα και ο ουρανός βαρκούλες. Ποιος είναι αυτός ο παράξενος τόπος; Η Ονειροχώρα! Οι ήρωες για να φτάσουν στον κόσμο της φαντασίας χρειάζονται τη συμμετοχή των μικρών θεατών που μεταμορφώνονται σε Αστροπαιδάκια, Κάμπιες, Πεταλούδες και ακολουθούν το ταξίδι προς την Ονειροχώρα. To έργο έχει ανεβεί με την διαδραστική μέθοδο –interactive– και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Λαμπυρίτσα (Δάφνη Μπεθάνη): Μια πασχαλίτσα της νύχτας ,χαρούμενη και αισιόδοξη. Επιθυμεί διακαώς να φτάσει ξύπνια στην ονειροχώρα και παίρνει και τα παιδιά μαζί της για να τα καταφέρει.

Σκοτεινούλα (Βάσια Αργέντη): Μια καλή γιαγιά που χαρίζει στα παιδιά το κουβάρι που φτάνει στην ονειροχώρα για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Γρύλλος (Αντώνης Ζιώγας): ο μονόχορδος βάρδος της παρέας. Γεμάτος κέφι, γλεντοκόπος και περίεργος για όλα.

Σελήνη (Βάσια Αργέντη) : Η νέα και ωραία σελήνη που είναι επίσης ευγενική Βοηθάει τα παιδιά στο δρόμο για την ονειροχώρα όταν κανείς είναι ξύπνιος.

Μανιτάρι Μόνους – Μόνους (Δάφνη Μπεθάνη): Μοναχοπαίδι, μοναχογιός. Θέλει παρέα για αυτό ακολουθεί τα παιδιά στην ονειροχώρα.

Η Γοργόνα Αλιάνθη (Πέλη Γιαούζη): Η όμορφη νεράϊδα του παραμυθιού αγαπάει τα παιδιά και τους βοηθάει με τον καθρέφτη της αλήθειας να διώξουν τους φόβους τους όταν φτάσουν στην ονειροχώρα.

Αστροπαιδάκια- κάμπιες- πεταλούδες (Οι μικροί θεατές): Τα αστροπαιδάκια φωτίζουν το δρόμο της σκοτεινούλας. Οι κάμπιες βοηθούν το Γρύλλο και μεταμορφώνονται σε όμορφες πεταλούδες.

(Την εμφάνιση της κάνει και μία γλυκιά γατούλα (Πέλη Γιαούζη)

Σκηνοθεσία: ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ
Σκηνικά – Κοστούμια: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΛ ΣΕΡΙΦ
Μουσική: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΖΙΩΤΗΣ

Ημέρες: Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ στις 16:00

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου