Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μία σπίθα άναψε την εξέγερση σε όλη την Τουρκία...

Η Ισταμπούλ φλέγεται από κοινωνική οργή. Και οι φωτιές τις εξαπλώνονται σε Άγκυρα, Ιζμίρ,  Άδανα , Μπούρσα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Από νωρίς το πρωί, όταν οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση στους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί  για άλλη μια φορά να υπερασπιστούν το Πάρκο Gezi της πλατείας Ταξίμ, απέναντι στα κρατικά σχέδια που το θέλουν να γίνεται εμπορικό κέντρο, η καταστολή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο με νεκρούς διαδηλωτές και εκατοντάδες τραυματίες.
Μετά την πρωινή δολοφονική επίθεση, χιλιάδες κόσμου βγαίνει στο δρόμο, ενώ ταυτόχρονα γίνονται καλέσματα για απογευματινές πορείες σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Οι πορείες αυτές ξεχειλίζουν από μαζικότητα και οργή απέναντι στα κρατικά σκυλιά που συνεχίζουν να χτυπάνε με κάθε μέσο. Η ένταση της καταστολής και τα νέα για τους νεκρούς εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τους εξεγερμένους που συνεχώς αυξάνονται και στήνουν πύρινα οδοφράγματα, πυρπολούν  κρατικά κτήρια, απαλλοτριώνουν οχήματα της αστυνομίας και φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο φασιστικό καθεστώς.   
Την ίδια ώρα που τα γεγονότα στην Τουρκία αγκαλιάζουν τους απανταχού καταπιεσμένους, τα εγχώρια ΜΜΕ τα αποσιωπούν πλήρως και ο κρατικός μηχανισμός θέτει σε λειτουργία την λογοκρισία και φίμωση της αντιπληροφόρησης, εμποδίζοντας την πρόσβαση μεταξύ άλλων και στο istanbul.indymedia.org .  
Οι οργισμένες φωνές των εξεγερμένων στην Τουρκία δείχνουν τον δρόμο  που οφείλει να βαδίσει κάθε αξιοπρεπής κοινωνία, απέναντι στη φτώχεια και την καταπίεση που υφίσταται,  ένα δρόμο αλληλεγγύης και αδελφοσύνης μεταξύ των από κάτω για την καταστροφή αυτού του σάπιου συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. 

http://occupygezipics.tumblr.com/  Συνεχής φωτογραφική ενημέρωση

istanbul.indymedia.org

 
 

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου