Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013





Φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα από την Αμφιάλη αποτίει ο Τεξανός ράπερQuadir Lateef με το τραγούδι του το οποίο τιτλοφορείται «Fuck Golden Dawn Neo Nazis».
Το τραγούδι ξεκινά με τις λέξεις «αναπαύσου εν ειρήνη Killah P» και καταθέτει αμέσως την πρόθεση του συνθέτη του να «σας τα χώσω δειλοί κωλο-Χρυσαυγίτες, που θέλετε να γίνεται Κου-Κλουξ-Κλαν».
Η συνέχεια της στιχοπλοκής κινείται σε ακόμη πιο οξείς τόνους. Ενδεικτικά, ορισμένες εκφράσεις του Quadir Lateef θα μπορούσαν να αποδοθούν στα ελληνικά ως εξής:
Ποια διάολο είναι η Χρυσή Αυγή, η καινούργια Κου-Κλουξ-Κλαν;/Που τη στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, που σας αφήνει αδέσποτους/Εσάς, ένα τσούρμο κότες ρατσιστές, θα μου το πληρώσετε/Ας είναι ελαφρύ το χώμα πάνω από τον Killah P, τον έβγαλαν από τη μέση/Πήραν τη ζωή ενός παιδιού που είχε κάτι να πει/Χτυπάτε μετανάστες και ανθρώπους που είναι γκέι/Χτυπάτε μουσουλμάνους και ανθρώπους που κάνουν την προσευχή τους/Είστε ένα τσούρμο φασίστες, γι” αυτό σας φτύνω στα μούτρα/Εσάς όλους που χτυπήσατε τον Killah P, 20 εσείς τα βάλατε με έναν!/Ελάτε να τα βάλετε με τον Quadir Lateef, όπλα έχουμε μπόλικα!
Ο 32χρονος ράπερ από το Χιούστον του Τέξας είναι ένας από τους εκατοντάδες Αμερικανούς που χρησιμοποιούν το υβρίδιο απαγγελίας και τραγουδιού για να κοινοποιήσουν τους στίχους τους. Ο Quadir Lateef είναι μωαμεθανός ως προς τη θρησκευτική του πίστη και, προφανώς, έντονα πολιτικοποιημένος.
Στο κομμάτι που έγραψε για να στηλιτεύσει τη Χρυσή Αυγή, ο Quadir Lateef αυτοαποκαλείται «στρατιώτης, μεγάλωσα σε παραγκούπολη». Προκαλεί τους άνανδρους εκτελεστές του Killah P λέγοντας «Δεν θα υπάρξει Χρυσή Αυγή αν δεν δείτε ξανά τον ήλιο να ανατέλλει: Έχουμε πόλεμο, δικέ μου».
Επίσης, ο Quadir Lateef απευθύνεται επίσης στους Έλληνες πολίτες, καλώντας τους να ορθώσουν ανάστημα,
Πρέπει να ενωθείτε όλοι/Να ξαναπάρετε τη δύναμη στα χέρια σας/Δεν μπορείτε να αφήνετε αυτούς τους τύπους να σκοτώνουν κόσμο/Να τους βλέπετε απλώς να κυκλοφορούν, τους ρατσιστές και τους φασίστες/Χωρίς να κάνετε τίποτα/Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να έχετε ειρήνη/Καμιά φορά χρειάζεται πόλεμος.
Το αντι-χρυσαυγίτικο στιχούργημα του Αμερικανού ράπερ καταλήγει στο ερώτημα για το οποίο κανείς δεν θέλει, όχι μόνο να βρει την απάντηση, αλλά ούτε καν να το θέσει: «Μετά από τον Killah P. ποιος θα είναι ο επόμενος;»

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου