Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ACTIVE MEMBER ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»

ΕΠΙΣΗΜΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ACTIVE MEMBER

“ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ”


ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Μαζί τους: ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ, VERONICA HARCSA, JAHCOUSTIX, ERIK TRUFFAZ, YACIN & THE ORIENTAL GROOVE, ΧΝΑΡΙΑ, A.S.R., NOOVA GROOVA (B.D.Foxmoor, Νίκος Ξύδης, Πέτρος Κούρτης), Pyromantic Orchestra (ομάδα μουσικών), ANTAMAΠANTAXOY (ομάδα κουκλοθέατρου) και η μουσική ομάδα του Καλλιτεχνικού Καφενείου Μενιδίου που θα υποδέχεται τον κόσμο από νωρίς την ίδια μέρα με μουσικές...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας περνάνε στη «2η εποχή τους» και επιλέγουν να τραγουδήσουν παρέα με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που τους σέβονται και τους αγαπούν, μήπως και φύγει το σκοτάδι.
Φτάνει άραγε μια γιορτή για να φύγει το σκοτάδι από κοντά μας; Μάλλον όχι. Σημασία έχει να ξεκινήσεις από κάπου. Αν ξεκινήσεις με τις λιγότερες τύψεις τότε είσαι μάλλον πιο κοντά στο ν’ ανταμώσεις το φως.
Πράγματι, στις 4 Σεπτεμβρίου, οι Active Member , καλούν στο χώρο της «Τεχνόπολις» καλλιτέχνες που εκτιμούν κι εκείνους που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη γιορτή τους. Αφορμή ένα τραγούδι - όπως πάντα - από τον προτελευταίο δίσκο τους («Στων βουβών την εσχατιά») με τίτλο «Τραγούδα μας να φύγει το σκοτάδι».
Αυτές τις τελευταίες λεύτερες μέρες, όπως λέει εδώ και καιρό ο B.D.Foxmoor, όλοι θυμήθηκαν πόσο φόβο κρύβει το σκοτάδι κι αυθόρμητα ξεχύθηκαν στους δρόμους να τραγουδήσουν και να φωνάξουν. Ωστόσο, έλειπε το γλέντι: η μεγαλύτερη, ίσως, αιτία για επανάσταση. Αυτό σκαρώνουμε εμείς, η μεγάλη παρέα και οι καλεσμένοι μας, μόνο που αυτή τη φορά σε θέλουμε πάλι κοντά μας, νομίζουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.
Σε αυτή την ανεπανάληπτη συναυλία στο πρόγραμμα των Active Member θα ενσωματωθούν οι συμμετοχές των καλεσμένων. Η ιδιαιτερότητα αυτή τη φορά και το ενδιαφέρον είναι ότι τα τραγούδια που θα ακούγονται θα εναλλάσσονται κάθε φορά με ένα τραγούδι από την προσωπική δισκογραφία των ξένων φίλων μας., ένα από την δισκογραφία του κάθε καλλιτέχνη και ένα αγαπημένο τραγούδι που θα το εκτελούν μαζί στη σκηνή οι καλεσμένοι με τους B.D.Foxmoor και Sadahzinia.
Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκονται εκλεκτοί μουσικοί και σε μεγάλο μέρος του προγράμματος θα συμμετέχει και μια ορχήστρα εγχόρδων.
Έλα μαζί μας να τραγουδήσεις για να φύγει το σκοτάδι, έστω για λίγο. Κι ίσως έτσι, με ένα τέτοιο ξεκίνημα, να μη μετανιώσεις που γλέντησες...














ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

ERIK TRUFFAZ

O Γάλλος μάγος της τρομπέτας , γεννήθηκε το 1960 στην Ελβετία. Ο δημιουργός της jazz με τις περισσότερες καλιτεχνικές υπερβάσεις. Πασίγνωστος για τους πειραματισμούς και τα παιχνίδια του με το hip hop και το rock. Kαλλιτέχνης της blue note με 18 δίσκους στο ενεργητικό του από το 1994. Επιλέχθηκε από τον B.D.Foxmoor για την γιορτή αυτή μιας και τον θεωρεί σαν τον καλύτερο τρομπετίστα εν ζωή.

JAHCOUSTIX

O πολυταξιδεμένος νομάς καλλιτέχνης της reggae από την Γερμανία που ήδη μέσα σε 10 χρόνια έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ κι έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1000 live εμφανίσεις. Παραμένει ακόμα το παιδί με τα φωτεινά μάτια που μέσα από τα τραγούδια του αφηγείται ακόμα τα όμορφα που υπάρχουν κρυμμένα παντού. Συνεργάζεται ήδη με τον B.D.Foxmoor για δύο διαφορετικά project. O B.D.Foxmoor δήλωσε πρόσφατα ότι η παγκόσμια reggae κοινότητα βρήκε στο πρόσωπο του Jahcoustix τον χαμένο της ήρωα, έναν τροβαδούρο του φωτός.

YACINE & THE ORIENTAL GROOVE

To πολυπολιτισμικό σχήμα με έδρα την Βαρκελώνη που οργανώνεται από τον Έλληνα λαουτίστα Γιάννη Παπαιωάννου. Με ηχόχρωμα από το Νότο της Μεσογείου αφήγούνται με αυτό το δυνατό και υπέροχο μουσικό κράμα (φτιαγμένο από της μνήμης τους τα βάθια και τους ήχους της πόλης) ιστορίες για πρόσφυγες και λεύτερους. Μια κολεκτίβα από Έλληνες και Αλγερινούς πλαισιωμένη από ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Το μουσικό αύριο της Καταλωνίας.

VERONICA HARCSA

To αηδόνι από την Βουδαπέστη που παίζει επίσης σαξόφωνο και πιάνο. Ταξιδεύει σ’ όλο το κόσμο με το κουαρτέτο που έχει φτιάξει από το 2005. Το 2007 κέρδισε το Fringe’s Best Voice Award. Στη χώρα μας έχει έρθει δυό φορές, μία σ’ ένα jazz festival στη Τεχνόπολις και μία με το Τomas Siffling Trio καλεσμένοι σε συναυλία των Active Member. Επίσης συμμετέχει στον τελευταίο δίσκο της Sadahzinia (Σάρμα).

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

Η κορυφαία ερμηνεύτρια με τη 40χρονη διαδρομή στην ελληνική δισκογραφία. Κάθε δημιουργός ονειρεύεται να μοιραστεί μαζί της ένα του σκάρωμα. Η φωνή που μας φέρνει πίσω μνήμες και διηγήσεις μ’ ένα μοναδικό τρόπο. Γι’ αυτό λοιπόν κι άλλα πολλά που ανακαλύψαμε στη πορεία καλέσαμε τη σπουδαία ερμηνεύτρια στη γιορτή μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Ο B.D.Foxmoor δήλωσε για τον γνωστό ερμηνευτή: προτείναμε στον Γιάννη να συμμετέχει στη γιορτή μας γιατί ένοιωσα ότι μόλις τώρα ξεκίνησε κι εκείνος το δικό του αγώνα να διώξει το σκοτάδι από γύρω του. Με ένα τραγούδι μας λοιπόν του ευχόμαστε “καλή αντάμωση στα όμορφα”.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΡΥΠΕΣ)

Εδώ πραγματικά τα λόγια δεν παίζουν μεγάλο ρόλο. Καλύτερα ν’ αφήσουμε τους ήχους της κιθάρας να μας οδηγήσουν εκεί που πρέπει, εκεί που έχουμε ανάγκη. Για μένα προσωπικά είναι ο κιθαρίστας της λευτεριάς γι αυτό και τον κάλεσα..

ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ

Η συγκλονιστικότερη περίπτωση όλων των καλεσμένων μας. Η πασιονάρια των «χρυσών κλειδιών», η Ηγέρια του λαικού τραγουδιού. Ο μύθος που παραμένει ζωντανός για να μας διδάσκει τι σημαίνει καλλιτέχνης. Ένας σπουδαίος κι ασυμβίβαστος άνθρωπος που έχουμε τόσο ανάγκη να βρίσκεται δίπλα μας εκείνο το βράδυ.

NΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ

«Ο άνθρωπος ορχήστρα» που μεγάλωσε μέσα σε μουσικό περιβάλλον από μικρός. Ταλαιπώρησε πολλούς δασκάλους μουσικής μέχρι να καταλάβει ότι η κιθάρα είναι ο κόσμος του. Αν έπρεπε να πω με λίγες λέξεις τι αντιλαμβάνομαι εγώ ότι είναι ο Νίκος (λέει ο B.D.Foxmoor) θα διάλεγα να σας διηγηθώ «το ταξίδι ενός δράκου από τις λάσπες της Ινδίας, στα μέρη του κέδρου με προορισμό της σκοτιάς τους τόπους». Μαζί με τον B.D.Foxmoor ξεκινούν το project A.S.R. (Armat Spina Rosas).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Τιμές Εισιτηρίων: 12,00€ (Προπώληση) – 15,00 € (Την ημέρα της συναυλίας)
Ώρα έναρξης της συναυλίας: 21:00
Σημεία προπώλησης: 
Καταστήματα Public, Viva.gr, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, 
δισκοπωλείο «Τζίνα» (Πανεπιστημίου 57), Chronos Art Productions
Chronos Art Productions:
Tel: +30 211 221 13 57 -
 Site: www.chronosart.gr - e-mail: info@chronosart.gr
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: 
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548 - press@athens-technopolis.gr,
Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», 
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
 Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο» 

chronosart.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου